Aug 28, 2011, 8:12 AM

Уроците 

  Poetry » Phylosophy
412 0 4

 


Уроци тежки от Съдбата –

всеки е получил -

и не веднъж, не дваж

по пътя си  човешки.

Може би те идват,

за да ни разтърсят,                                                                 

когато сме затънали  

до гуша в болка нетърпима,

която ни   унищожава бавно,

а ние в отчаяние – прегръщаме...

Не бързаме да ги научим -                                     

уроците вселенски!

Повтаряме до втръсване

и вчерашни, и днешни грешки...

А после, хващаме се за сърцето,

когато силно стяга ни вината,

и сгърчваме лицето си...

От неизказани и неопростени часове

на откровеност горестна -

без дъх се свличаме

и пада във нозете ни, продрана 

от камшиците словесни, ризата...

И ужасени, страдащи, виновно

се молим - на колене 

за още миг живот, във който

най-после да погледнем истината:

че до стъпките ни грешни

е вървял... сам Бог...


© Хрис All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??