Mar 4, 2020, 8:20 AM

Усещане за буря 

  Poetry » Landscape
332 0 1

 

Усещане за буря...

 

През облаците  побеснели

проблясват слънчеви камѝ

и над вълните посивели

импулсна светлина ръмѝ...

 

Едно присъствие незримо

със интуиция едва

долавя се – необяснимо

за стреснатите сетива...

 

Над морската стихия легна

Предчувствие и затрептя,

вълна със Вятъра побегна

до хоризонта и замря...

 

След нея друга, втора, трета –

водата просто закипя,

а Вятърът закри небето

със облаци и притъмня...

 

До хоризонта и оттатък

морето като счупен глеч

се разпиля... Внезапно кратък

просветна, тресна гръм далеч...

 

... Тревожен гларус ниско слиза

и плисва го една вълна –

той помни: Бурята е близо,

а все далече е Брега...

 

Едно време в Океана  

© Коста Качев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Много обичам бурите. Притъмняването, сътресенията, сумрака.
    Или, когато някой ги предаде толкова достоверно
Random works
: ??:??