Катурна се утрото, пукна зората,
предчувствие вятърно. Птици мълчат.
Събрала сълзи дъгоцветни росата,
зениците слепи дарява със цвят.
Прегракнало пее най-смелата птичка,
сребро в звънка песен щурчета плетат.
От паяче нишка... И нищо и всичко.
В огнището изгревно, болки горят...
Калинка оплита се в бисерна прежда,
две котета точките черни броят.
Катурна се утрото, плисна надежда,
Усмихна се сънено рошав денят...
© Надежда Ангелова All rights reserved.