Aug 11, 2020, 10:56 AM

Усмихни се 

  Poetry » For kids
1421 6 16

Усмихни се на новия ден,

на цветенце листенца наболо.

Не бъди на тъгата във плен

и не гледай, не гледай надолу!

 

Усмихни се на капчица дъжд,

на тревичка, на малко врабче!

Усмихни се на детската глъч,

усмихни се от цяло сърце!

 

Усмихни се на слънцето ясно,

на небето усмивка дари.

Да така! Виж, че можеш! Прекрасно!

Колко лесно. Не струва пари!

 

Усмихни се, усмивката сгрява,

тя е дар, тя е сила добра!

Само тя над Земята остава,

само тя прави куп чудеса!

© Хари Спасов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??