May 7, 2024, 7:18 PM

Утре и вчера 

  Poetry » Phylosophy
96 2 0

Няма утре. 

И няма вчера. 

Има само днес!

Не преследвайте тази химера,

че утре ще бъде щастливо,

че вчера беше добре.

Не чакайте утре да бъдете:

По-смели,

по-честни,

по-добри.

Каквито и вчера 

не бяхте.

Бъдете такива

-но днес!

Утре е само химера,

всичко започва от днес.

Не казвайте:

-Бяхме велики,

но вчера.

Вчера обичахме силно.

Утре ще любим до края.

Направете го днес.

Не отлагайте нищо за утре.

Не бъркайте Ада със Рая.

Не чакайте небесната манна

сама да дойде при вас. 

Нищо вечно не трае.

Днес е точния час

да започнете всичко,

което не стана вчера 

И защото утре е само 

Химера. 

Помнете,

че имате само днес.

© Живко Делчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??