Сърпът лунен ожъна нощта.
Утринта във съня ми надзърна...
Слепи чувства завърза деня
на челото ми с мислена кърпа...
Във косите ти вия гнезда
и ръцете ми - двойка жар-птици
в твоя блян са стаили крила
и роят вдъхновени искрици...
Смях търкулна по тебе сълза -
малка перла от пееща мида,
капка щастие в дъх на вълна,
уловена от вятър невидим...
Тишината задъхана спря,
да почине във миг на забрава...
По ръба на безкрая вървя,
а мечтата ти стеле жарава...
© Михаил Цветански All rights reserved.
радваш душата и сърцето..
Оги, най-сърдечно..