Apr 8, 2008, 10:03 PM

Утрото на слънчев ден 

  Poetry
619 0 1

 

Облени с утренни лъчи и озарени -

всички хора са щастливи.

Даже стара къща отсреща ми се хили,

а в двора и нацъфтелите лози

вече са щастливи.

Мустакат и шарен котарак

пред вратата се изтяга

и тен опитва се да хваща.

Изгърбена и кривокрака баба

за сладка дрямка се прозява,

а куче дългоухо с муцуна тъпа

тропа, скача, лае,

сякаш ръченица то играе.

И светът, целият опиянен

от утрото на този ден,

потъва в мъгла и се слива

с всичко най-красиво.

Листата, бляскаво сребристи,

олюляват се от нежен вятър

и прашинки от глухари

безшумно спускат се

по улици и тротоари.

Пеперуди пърхат с крила,

птички чуруликат

и по асфалтираната улица

дечица боси тичат.

Ето, мярка се муха

и пчелици, скрити сред цветя.

Златни парещи лъчи,

слънце жарко спуска.

Така изглежда в моите очи

сутрин слънчева красива.

© Виолета Точева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Красива! Прекрасна утрин!
    Поздрави, Вили!
Random works
: ??:??