Dec 8, 2009, 12:54 PM

Уют и хлад 

  Poetry » Other
584 0 10


 


На пианото клавишите

са черно-бели.

Стъпват меко,

тихо,

но от тях

като че ли хлад повява

и в синя гама

винаги звучат.

А цигулката,

дори

от струните опънати до болка

да проплаква,

мелодия

в топло-алената багра

извайва с лекота.

Цигулка и пиано -

уют и хлад в едно,

преливат в нежен

виолет.

 

 

 

                                                                                                                                                                             Багри

 

 

 

 


© Ласка Александрова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??