Sep 3, 2016, 5:35 PM  

Узаконяване 

  Poetry » Love, White poetry
714 0 3

 

 

След ранното презряване на спомена,
септември
идва и узаконява
размяната на
две трептящи думи,
които триумфално 
увенчават
магията на 
сетното докосване.

След толкова поклонници на лятото,
аз пръв достигнах
слънцето в очите ти,
което прогорило 
суетата ми,
надниква
със нескрито 
любопитство
във стаята на
болните 
ми сънища.

Нали поиска да стоя във тъмното 
и да плета
с въздишките ти 

кошница,
в които да положа
доверчиво
и твоята тръпчива 
нерешителност,
и моята ужасна
самовлюбеност.

За птиците си 
радостно откритие:
пристъпваш
из траншеите на облака
и обговаряш
с Господ 
дъждовете,
безпътната ни закъсняла 
среща,
изкуството на
дългото 
сбогуване...

© Ивайло Терзийски All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??