Mar 8, 2016, 11:33 PM

В битката за пролетта 

  Poetry » Landscape
410 1 4

Във битката за пролетта

воюва зимата със Март.

Събира Марта челядта

и го обръща на хазарт.

 

Преди обяд е буря, сняг...

След пладне слънце ни гори.

Ту зимата печели пак,

ту пролет ще ни зазори.

 

И тази битка е рекорд,

и трае даже месец цял.

Април печели и паспорт

щом минзухар е нацъфтял.

 

И губи зимата терен

във разцъфтяното поле.

Светлее денем мак червен,

а в Май е всичко на криле.

 

 

 

 

© Никола Апостолов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??