Nov 22, 2012, 11:32 AM

В човешката джунгла 

  Poetry » Other
454 0 0
Самотно животинчето навънка,
родило се бездомно с кучешка съдба,
някой ритнал го без жал, защото е издънка,
сега във ъгъла бере душа.

Никому виновно, малкото сираче,
отвръщат минувачите глава,
в студа държи се, без да плаче,
а хората нехаят, че мръсно, мокро 
ще посрещне то смъртта.

Във джунглата присъщо е
ранените да бъдат изоставени,
но в този град бетонен тъжно е
как ценностите просто са забравени.

Едно кутренце, повалено
от злобата човешка, 
не от зимата, глада,
показва ни с болезнена насмешка
хората не с животинска, а с дяволска душа.

© Антония Спирова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??