Feb 25, 2009, 12:44 PM

В десет имах среща с тебе 

  Poetry » Love
619 0 9
В десет имах среща с тебе,
а от девет вече чаках -
неспокоен се разхождах
и минутите пресмятах.

В единадесет си мислех:
има още много време!
Нещо те е задържало,
но ще дойдеш пак при мене!

Във дванадесет, все още,
в мен надеждата бе жива:
все очаквах - не за дълго,
за минута да наминеш!

Във тринадесет, обаче,
легнах и умрях от мъка:
вече бях разбрал това, че
всъщност ти не ме обичаш!

Мъртъв съм, макар сърцето
във гърдите да си бие
и по вените ми още
може пулс да се открие!

Тъй сърце на костенурка,
непопаднало в жарта,
още дълго време бие
и разтърсва пепелта!

© Ангел Чортов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??