Jun 14, 2021, 10:38 AM

В живота ми дойде 

  Poetry » Love
192 0 0

В ЖИВОТА МИ ДОЙДЕ

 

Разбърка дните ми или ги подреди?

Не зная! Сънищата мои също покори!

Не съм те търсила! Бог те прати!

В живота ми дойде със чувства святи!

На обратно превъртя се календара,

от стари болки смъкна се товара,

любов роди се и в новото летоброене,

тя направи вече първите си седем.

Запърхаха на пеперудите крилата,

в стомаха ми и там във тишината,

чувах мислите – сякаш бе друго време,

вярвах, че няма кой да го отнеме.

Но разпиляха се надеждите в безкрая,

тях палав вятър ги прогони зная,

Мечтите и те оказаха се потрошени,

ампутирана душата ми пак стене.

Отдавна пред мен стои дилема позната:

да съм права, или щастлива със рогата?

Пренебрегвах себе си, защото обичам,

но трябва ли от мене все да се отричам?

 

КАЛИНА ВЛАДИ

© Василка Сумева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??