Oct 3, 2007, 10:11 AM

В какво беше виновен , Адаме 

  Poetry
715 0 43

В какво виновен бе, Адаме?
Във райска ябълка ли, в Ева - бе греха?
Познанието с нея ли отхапа?
Или в жената зърна любовта.


Каква вината бе, Адаме?
Та векове се мъчиш след това.
Защо синът прокълнат от бащата,
че е отхвърлил слепота?


Каква е грешката, Адаме?
Въпросът пАри до сега.
Не се е радвал май твореца.
Създал те е от суета.

© Христо Костов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??