Jul 3, 2022, 11:47 PM

В мойта стая свети 

  Poetry » Other
317 3 9

“Оставял ли си лампата да свети…?“

                                             П. Петрунова

 

Оставяла съм лампата да свети късно вечер,

без да очаквам ненадейни гости.

Дълбоко нейде в мен път си проправя глетчер,

но светлината пречи му да ме залости.

 

Оставяла съм лампата да свети ярко нощем,

да стане тъмнината уязвима,

безсънието зло в главата да изпощи .

натрапчивите мисли и да си заминат.

 

Оставяла съм лампата да свети без да искам,

защото вечно съм заета с нещо.

на дните в лудостта все по-голям е риска,

да се превърна в непотребен съд за вещи.

 

Оставяла съм лампата да свети посред буря,

страхът полека се промъква в къщи

и като гледам как природата разтуря,

си мисля – вземаш ли, ще трябва и да връщаш.

 

Оставяла съм лампата да свети като факел,

макар и да не вярвам в таласъми,

а те понякога ни дебнат тайно в мрака

и недоволстват, щом в душата се разсъмне.

 

Оставяла съм лампата да свети най-нахално,

досущ като съвременно момиче.

Да бъда все добра, граничи със баналност

и въпреки това, безкрайно се обичам.

© Nina Sarieva All rights reserved.

Оставял ли си лампата да свети късно вечер?
Но не защото чакаш на вратата да се звънне...
А просто ей така, да я прогониш надалече
тъмата непрогледна, дето вътре в теб и вън е?
Оставял ли си лампата да свети без да искаш, ...
  912  11  18 
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??