А колко беше лесно отначало...
Като да гледаш в огледало...
Да виждаш себе си щастлива...
Тогава светещият поглед нищо не отмива...
А колко слънчеви лъчи.
Тъй... гледайки през дрехите личаха...
И как разливаше се в тебе радостта...
Като танцуващите есенни листа...
А колко много цели възвишени имаше...
Да би живяла два живота... няма да ги стигнеше...
Но вярваше, че всичко ред си има...
Ти тръгваш просто... а неуспехът ще потъне в зима...
А колко струваш ти сега във своите очи?
Нима не ти се повече напред върви?
Нима в главата ти въртят се чужди мисли насадени?
Нима са крайниците вкочанени?
И звук ли няма да издаваш веч?
Защо мечтата ти остана тъй далеч?
Нима загуби си багажа с дрехи в цветове?
Нима назад да изостанеш искаш с векове?
Ах, кой ли те измами...
Да преживяваш безконечни драми...
Виж... хайде... погледни се!
Това е твойто огледало!
О, Боже,образът така размит е...
В безпомощност и то дори... заспало...
© Ойа Ердоан All rights reserved.