Feb 3, 2021, 8:44 PM  

В нощта 

  Poetry » Love
292 1 1

Нощта събудена се мръщи,
че телефонът пак звъни.
Полегнала до мене вкъщи
под наметалото си спи.

 

Събуждам се и аз със нея
и гледам колко е часът,
а погледът далеч се рее…
Знам – будни две очи не спят.

 

И те самотни като мене
потъват в тъмната стена,
пресмятат миналото време -
ще му олекне ли, кога…

 

Че всеки нещо изживял е
и скътал в своята душа
и над съня на близък бдял е.
При него пращам аз нощта.

 

Спокоен сън му пожелавам
със галещ поглед от дома,
а телефонът не отварям,
потъвам с топъл миг в съня…

© Ани Иванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Не разбирам. Щом някой звъни през нощта, значи е важно, как така ще му пращам нощта и ще си заспя спокойно. Няма как!
Random works
: ??:??