В НОЩТА НЕКАНЕН
Стоя пред прага ти неканен -
за обич вярна закъснял!
Ръми дъждът над скитник странен -
за теб живота пропилял…
Жена на друг си позлатена -
летиш сред облаци и прах.
А в мене болка е стаена -
в нощта напразно те зовях…
© ИВАН МИЛАНОВ All rights reserved.