Навървили са се, навървили
гладните вълци щърбави.
Кметските листи препълнили
залъгват агнета щурави.
Клечат, дебнат край обора
овчарите немощни, гърбави.
Чакат вратите да зейнат,
до гуша да станат кървави.
© Хари Спасов All rights reserved.