Apr 28, 2022, 3:21 PM  

В очакване 

  Poetry » Phylosophy
183 2 1

/Татяна Г. Денева и Таня Мезева/

 

Т. Г. Д. В очакване на... друга люта зима,

събирам във душата си кожуси...

Защото знам, че много студ ще има,

след прелесните тъй любовни звуци.

 

Т. М. А може пък да дойде мека зима,

топла и по детски белоснежна...

в която да разцъфне радост зрима,

и се разлистят коледни надежди.

 

Т. Г. Д. В очакване на... следваща стихия,

притихнала заслушвам ветровете...

Не вярвам вече във любов-магия,

а за пощада моля боговете...

 

Т. М. Молитвата е тъй красиво нещо,

но без да чакаш  новата стихия,

притихнала във себе си, горещо

моли се за красивата магия

 

Т. Г. Д. Затишието... предвещава буря,

но аз в сърцето с бурите живея.

Ще победя... макар и да загубя...

И пак със жар за обич ще копнея!

 

Т. М. Ще победиш, защото любовта ти

по-силна е от бури и стихии.

В очакване бъди и в теб кантата

с вълшебен глас... към Бог ще се извие.

 

© Таня Мезева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??