Sep 21, 2006, 12:25 AM

В очакване 

  Poetry
621 0 10

След последния откъснат цвят на лятото,
след шумната тълпа по плажната алея,
сподиряме със поглед тъжен полета на ятото,
помахали за сбогом.Отново ще се слеем

с разкъсващия шум на булевардите,
със сивото, окаляно лице на есента.
С копнеж ще чакваме и изгрева на слънцето,
забулено в мъгливата дъждовна пелена.

А утрините нови в очакване поели са
забързания ход на всичките човешки същества...
Те привечер умората ще смъкнат от плещите си,
децата си със нежност в кухнята ще приютят.

Начална точка есента е в многоточие...
До лятото остават дълги, тъжни часове.
Прегърнали уютно свойто топло денонощие
и лято, и любов очакваме с отворено сърце. 
                               


© Петя Кръстева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??