Dec 25, 2009, 10:38 PM

В очакване на Новата година 

  Poetry » For kids
1469 0 9

Честичко поглеждам календара

и Новата година чакам,

но имам аз сурвачка стара -

не бива с нея да сурвакам.

 

Отивам бързо в стаичката, вътре

моля моя дядо аз засмян -

да вземе рано още утре

да ми отреже нова пръчка-дрян.

 

А после баба ще помага,

нанизва  леко пуканките тя,

голям гирлянд от вълна слага,

пече кравайчета като цветя.

 

Сребърната лъскава парица

ще вържем със конец червен,

ще свети тя като звездица,

щом взема сурвачката си с мен.

 

Нека дойде Новата година -

ще сурвакам аз наред,

че сурвачка нова вече имам,

ще ни донесе тя здраве и късмет!

© Мария All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??