Apr 27, 2008, 12:41 PM

В очите ми изтекоха реки 

  Poetry » Other
1179 0 32
В очите ми изтекоха реки.
Извираха нечакани и буйни.
От радост, непозната допреди.
Родена със надеждата за утре.
В очите ми изтекоха реки.
Извираха приятелски, любовни.
Избистряха щастливите ми дни
и свършваха в душата. Пълноводни.
В очите ми изтекоха реки.
Извираха на тласъци. Пулсиращи.
От страх. И от несбъднати мечти.
Достигнали до дъното - умиращи.
В очите ми изтекоха реки.
Извираха в тъгата си. Спокойни.
Преследваха невидими следи.
Но винаги освъмваха самотни.

                   ***    

Очите ми пресъхнаха от грим.
От маските, които си направих.
Под камъните в сушавите дни
най-милото от себе си оставих.

© Елица Стоянова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??