Oct 26, 2019, 10:02 AM

В Огъня на Пустинята... 

  Poetry » Landscape, Phylosophy
572 0 0

 

В Огъня на Пустинята...

 

В тази дива, първична жарава

на Пустинята бавно догарят:

и възторзи, и минала слава,

и неми́слещ се влачиш към Краят...

 

А във мъртвата пепел на здрача –

виж последните въглени гаснат,

агонално се гърчат, подскачат,

та и гледката даже е страшна!...

 

Изгоряла земя е Сахара:

тук не вярвм Живот да е текъл,

че където гори – не повтаря!....

... И човек да си – ставаш на пепел!...

 

... О и въздухът даже изгаря!...

... да пълзи се научил Животът!...

... и във пясъка да се заравя!...

.... и от пепелищата все да започва!...

 

... А в жестоката, зла надпревара

с този Огън – кръвта си сгъстявал,

че в Отрова превърнал накрая....

 

... И така прокълнат – оцелявал!...

 

Едно време в Сахара

26.10.2019.

 

 

© Коста Качев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??