Oct 31, 2021, 3:14 PM

В пчелния кошер 

  Poetry » For kids
428 0 8

В тяхната страна любима

има ред и дисциплина.

Ходят те назад - напред,

но в ходенето има ред.

 

Една отива за храна,

летят след нея сто и една,

втора отговаря за децата,

трета за хамбарите с храната.

 

Четвърта за охраната на входа,

спокоен да е в царството народа.

Пета, шеста до осмица

отговарят за своята царица.

 

А царицата е само една,

създала ред в цялата страна,

сред своите поданици - безброй

в кошера на пчелният рой.

© Никола Яндов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??