31.10.2021 г., 15:14 ч.

В пчелния кошер 

  Поезия » За деца
433 0 8

В тяхната страна любима

има ред и дисциплина.

Ходят те назад - напред,

но в ходенето има ред.

 

Една отива за храна,

летят след нея сто и една,

втора отговаря за децата,

трета за хамбарите с храната.

 

Четвърта за охраната на входа,

спокоен да е в царството народа.

Пета, шеста до осмица

отговарят за своята царица.

 

А царицата е само една,

създала ред в цялата страна,

сред своите поданици - безброй

в кошера на пчелният рой.

© Никола Яндов Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Да обогатим света на детските игри с броилки за най-малките »

30 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??