Nov 20, 2022, 5:28 PM

В Поезията стават чудеса 

  Poetry
157 2 1

... в Поезията стават чудеса, това го знам от Лао Дзъ и Руми,

опитвам се да вихря небеса дори и в най-тъжовните си думи,

да ви изпращам благата си вест дори и през горчивата сълзица,

и точно най когато съм злочест, да ви разсмея с тъпото на вица,

с внезапна рима да ви освежа, дори да липсва, чувството за хумор,

 

красиво да ви изрека лъжа! – по-светла от мечтание на Шуман,

да ви замисля, да ви заболи, обаче не чак толкова жестоко! –

все пак, четете стихчета, нали? – не ви измъчва тъпото судоку,

по-чисти и от утринна роса, поетите невям сме непотребни?...

В Поезията стават чудеса единствено – когато си Вълшебник.

© Валери Станков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??