През май ще съм в Сатурновата дупка.
Родена съм във петък, трети юни.
Ще чакам в мидена черупка
в притулени и глухи дюни.
Ще изкупувам стари грешки
и ако трябва, ще бера коприва.
Така смирена, кротко, по човешки
ще си платя - до рана жива...
Всяко зло, ако може с добро да гасиш,
ако плащаш така - без остатък,
може би ще успееш света да спасиш
и да минеш с усмивка - оттатък!
© Румяна All rights reserved.
По християнски човешко и топло.