Dec 31, 2021, 12:26 PM

В снежната нощ 

  Poetry » For kids
791 0 4

Снежинки безброй,

в нощния покой,

одеяло тъкат

за пореден път.

Под това одеяло,

пухкаво и бяло,

Земята сънлива

тихичко заспива.

Заспива на двора

Снежко до стобора,

Врабчо, Врабка и децата

заспиват под стрехата.

 

На нашето креватче

с моето братче

готвим се за сън

след пързалката навън.

С бузки зачервени,

с нослета заледени,

нахранени и сити

под юрганчето сме скрити.

Милата ни мама,

с шарена пижама,

седнала до нас

чете ни на глас

приказки за момченца -

за двете козленца,

за Снежанка - хубавица

и за лошата старица.

За добрият Дядко,

който за мен и батко

в снежната нощ,

с вълшебния си кош,

ще влезе през комина

на нашата камина

да остави под елхата

подаръци за нас - децата.

 

Скоро Сънчо долита,

над клепачи ни прелита.

След мамината милувка - 

по главиците целувка,

под юрганчето с батко

заспиваме си сладко.

© Никола Яндов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??