В страната чудна,
Откровения
се раждат хубави деца.
Създадени със много обич
от хора с истински сърца.
В страната чудна радост има,
усмивки много и сълзи,
звезди във светове вълшебни
и чудни приказни луни.
Алиса търси чудесата,
възседнала добрия Слон,
голяма мъдра бяла Зайка
подпява верния и тон.
Незабравима Блу с финес разхожда.
И Кити с Шоши във ръка.
А Мая с Ина им припяват
с гласчета трепетни в нощта.
На Поли Светлето разказва,
(ветрило шарено мотае),
как баба Мара ските кара
с прасенце черно и му бае.
Във акростих написа Ани
за Романтичната душа,
а Жени с красота напръска
пак приказната ни страна.
Със мъдрост Веси ни облече,
а Доли в снимка ни събра,
картина Иво нарисува
със Белоснежна красота.
„Човек съм” смело каза Ани,
Анета с рози ни дари,
а Таня, Злати, Дани, Деси
и Ники сякаш са сестри.
Забравих някой. Извинете!
Огромна нашата страна.
Но всички сте ми тук, в сърцето.
Със свойте чудни имена.
© Христо Костов All rights reserved.