Dec 9, 2019, 12:43 AM

*** ("В света...") 

  Poetry » Phylosophy, Other
1527 1 2

В света лукав, препълнен с лицемерие,

пропит от мъст, лъжа и егоизъм,

където властва (май) високомерното,

във който е на мода (все) цинизмът,

а алчността се пада оправдаема,

докато завистта край нея злобства,

и на пиедестал е изневярата

с убийството (на всичко непорочно),

в света шизофреничен на измислици,

на фалш, несправедливост и тревоги,

стремя се да обичам мен и ближния.

 

Ще трябва да обикна първо Бога.

© Ивелина Стойкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • @Lilia_Anna (Boyana): Стигнах до този извод, когато преживях, че обратното е невъзможно.
  • Страхотно стихотворение! Звучи като изтръгнато от дълбините на сърцето! Но трябва да обикнем първо Бога.
Random works
: ??:??