Feb 21, 2008, 9:32 PM

В сънища бавно се стапя душата 

  Poetry » Phylosophy
760 0 2

...

В сънища бавно се стапя душата

и мисли се мятат на бели крила,

високо нагоре и ниско в земята

уморени почиват в прах и мъгла.

 

Обръщам, въртя се, в шепотен страх,

сълзите от спомен по-дълго горчат,

а гласът от съня ми се души от смях,

срещу моите думи - те неми мълчат.

 

Да мисля, не мога да спирам,

страхувам се, нищо не зная.

Насълзени очите се будят,

а крилата отнасят ги в рая.

 

И тъй объркани, потни,

понасят ме те през степта,

будни, очите се взират самотни,

а душата ми вечно плува в калта.

LIKADEVONEN (19.02.08y.  11:08h.)

 

© Илия Деведжиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??