Oct 1, 2017, 12:27 AM

В съня ми влез 

  Poetry » Other
945 6 5

В съня ми влез

 

Снощи ти „написах” сън,
но, ти, не си си лягал,
както в много нощи –
в страх от мен, си бягал.

Не исках думите да плачат…
само – две сълзи да капнат.
Толкоз много плаках, чаках, 
писах, та чак далдисах, 
а сега – писмо намирам –
че в сън не се побирам,
и вълна съм – цялата в искри, и блясък, 
и в часовника не е останал пясък, 
и гледам някакъв цитат:
"Жди меня" и подпис: „Твоят Свят”
но я не буду ждать –
знаю – Любовь, так долгожданная,
не повторится опять…

ала ела, ела във моя сън –
ще видиш своето момиче,
дълго мръзнало навън,
татуирано със твоето „обичам” –
втренчено във две ръце
на които някой е написал:
„веч не те обичам”…

Заслушай в своето сърце –
чуваш ли как плахо срича –
Момичето се учи да чете:
„Той не те обича”…
и капват сълзи две…
оттогаз – момичето се скита,
татуирало на своето сърце
„Жаравата ми, тук е скрита”

Ела във моя сън – на топло влез,
сгрей ръце над чужда вече клада.
Преди да си замръзнал, си излез –
не стъпвай сред Чертозите на ада!

Чуваш ли сърцето как изрича?
(на тръгване – от вик ще си прободен)
„Пусни я! – тя иска да обича!"
Ти, тлен в сърцето ми, бъди свободен!

В съня ми влез, като крадец, ела –
погледай, как обича се Любима –
някой в миглите ѝ вплита Любовта,
а в ирисът му – топлина неповторима!

 

Ренета Първанова

© Ренета Първанова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Младене, Силве, благодаря ви!
  • Вълнуващо, тъжно, замислящо, копнежно, като сън... Поздрав, Рени! 🍀
  • Животът е сън, но всеки мечтае в неговия сън да влезе любим човек! До последно!
    Много силно стихотворение си написала, Рени. Поздрав и честит празник на поезията!
  • Трогна ме, Нинче, благодаря и Добро утро!
    Любо, благодаря, че си поставил в "ЛЮБИМИ"
  • Хубава, тъжна, направо разбиваща изповед....
Random works
: ??:??