Feb 27, 2018, 9:02 PM

В сърцето се ражда любов 

  Poetry » Love
333 1 6

Както от извор водата извира,

тъй и в сърцето се ражда любов;

Слива се тя с любовта от всемира,

ти си за нея на всичко готов!

 

С думи за поздрав край мене премина,

чудно защо ли от тях съм смутен…

Среща случайна бе – пред магазина,

чувства заспали пробудиха в мен.

 

Ти отминаваш следя те с очите…

нежност звучеше в гласа ти любим.

Как ми се иска до края на дните,

заедно, двамата, с теб да вървим…

 

Много години напразно съм тичал

и се заглеждах в красиви жени,

но пък единствено теб съм обичал,

още в училище ти ме плени!

 

Ти бе момичето дивно, засмяно –

най-привлекателно в нашия клас.

Тайно въздишах по теб замечтано –

гледах те влюбено целия час!

 

Както от извор водата извира,

тъй и в сърцето се ражда любов;

слива се тя с любовта на всемира,

ти си за нея на всичко готов.

 

19 ч., 24 ноември –

23 ч., 24 декември 2011

 

(„Юношеска любов“)

© Иванъ Митовъ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??