Пеят сънни чучулиги
за неслучени неща.
Посивяло е небето,
полудяло е полето
и говорят за небето
сякаш техен е баща.
В снежни облачни разцвети
скита сам късметът,
разпилява малка клета
тайна без да мига...
В светлината има много плач.
Който сам пристига,
няма как да свети,
но говори за морето,
полудява из полето,
взима сивото в небето
от неслучени неща,
приютява чучулиги...
© Йоана All rights reserved.
"В снежни облачни разцвети
скита сам късметът,
разпилява малка клета
тайна без да мига...
В светлината има много плач."
Леле...е, колко много поезия само си открих тук! Колкото не можах да открия в целия сайт. Радвай ни със стиховете си, Йоанка. Те са самородни късове злато!