Нощта постила
своят плащ невидим.
Обгръща и земя и свят.
Далечната вселена
близко беше...
Сега е скрита във ноща.
Тихо е...
Дървата в печката искрят.
Във пламък нежен, галещ.
До прозореца стоя във тишина -
така залисан в самота!?
Сълзи в очите ми валят.
Тихо е във тъмнината.
© Ангел All rights reserved.