Oct 14, 2009, 10:21 PM

Вампир 

  Poetry » Other
517 0 1

Вампир

 

 

 

Вечер заспиваш ти,

 

а над теб ярката луна блести.

 

Сънищата ти препускат,

 

като волна птица без криле.

 

 

 

В миг ти се явявам

 

и този час кошмара ти създавам.

 

Аз царувам над нощта,

 

ти робуваш над деня.

 

 

 

Лягаш на земята твърда,

 

а камъкът ти шепне "Бързо".

 

Отваряш ти очи, но не проглеждаш,

 

мрак обгръща те от вси страни.

 

 

 

Ставаш  и поглеждаш към небето мрачно,

 

от там звезди те гледат важно, важно.

 

Вървиш през мрачната гора,

 

оставяйки бледа следа.

 

 

 

Луната те приветства в нощта,

 

а слънцето бяга през глава.

 

Искаш спасение да те връхлети,

 

но само ТОЙ ще се смили.

 

 

 

Две очи - искрящи,

 

две очи - блестящи.

 

 

 

Вечен огън в тях гори,

 

с надежда да те покори.

 

Краката ти застиват в нощта,

 

а ръката ти лови муха.

 

 

 

"Кой си ти?" - устата ти отронва в миг.

 

"Аз съм царят на нощта, а ти си моята храна"

 

Приближавам се към теб без шум,

 

а сърцето ти прави "БУМ, БУМ, БУМ"

 

 

 

Опитваше да бягаш, но уви,

 

страхът тебе те държи,

 

стоиш и гледаш към луната,

 

молиш се на небесата,

 

но единствено ти отговаря празнотата.

 

Твоят край пристига с мир,

 

в ръцете на този млад вампир.

© Вики All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??