Dec 23, 2015, 4:32 PM

Варненско лято 

  Poetry » Other
292 0 0

Варненско лято

 

На този бряг се връщам всяко лято.

Нозете боси в пясъка се впиват,

гальовно се отъркват във водата.

Тя стъпките ми подир миг изтрива.

 

И сякаш че съм песъчинка златна,

флиртувала с талазите игриви

и, отмаляла в маранята лятна,

полегнала на плажа да почива.

 

А спомените - снимка пожълтяла -

говорят ми насън със болка няма

И стене глухо къща, опустяла

без тихото присъствие на мама.

 

Скъсява есен дните с хлад вечерен

и тегли ме към делника работен.

Изправям се на плажа неуверен

и си отивам в есента самотен...

© Владимир Костов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??