Той идва тук в късчето от рая,
за да забравим фалша и лъжата до болка ни позната!
Да, той идва, за да си отиде,
за да избяга и да ни остави
там, където чувствата са вечно млади.
Тук, в родната страна,
тук, в България,
където свободата има свежестта на утринна слана,
а земята дава сигурност и топлина.
Той герой до днес е на десетки поколения,
той, апостолът на свободата!
Да, той, той и пак той!
Той е силата, с която утрото се появява,
той е споменът, за който свободата ни навява,
той е във надеждата, която даже името му може да пробуди!
Левски. Едно име гръмко и толкова свято,
една личност горда и смела!
Той остава в сърцата и мислите,
настанява се в тихите кътчета на съзнанието,
като събужда трепет, до болка познат,
който продължава да шепне и да напомня
кои сме в този свят, до днес неосъзнат!
© Лия Василева All rights reserved.
И много си е хубава творбата!!!Друг е въпросът за структурата и.Така че това заслужава поощрение,а не обратното.Поздрави Лиястрахотна е творбата ти