Jul 9, 2018, 8:19 PM

Вдишай и издишай ме Любов! 

  Poetry » Love
312 1 2

Вдишай и издишай ме Любев!
Като въздух искам да се слея с теб - 
това щастие безкрайно...!

 

Крилата на душата ми са мокри
от сълзите на Самотата, 
от миговете в което те нямаше!

 

Както Вятър в планинска Ливада
молех Пълнолунието Ти да ме приласкае
в прегръдките си нежни!

 

Реката хладна само
миеше краката ми изморени
от скитане за да те намеря...

 

Ръцете и лицето ми
изранени от горските къпини които ме ревнуват от теб
кървят за да зная, че съм жив.

 

Намерих те! И сега пея, 
заедно с лютнията древна: 
звънтят от вятъра струните и - смърчове планински!

 

Звезда се откъсна
и падна в ръцете ми - 
дар небесен за Теб, моя Любов!

 

Сега ли да ти я даря?
Или да изчакам момента
на въздишката ти след целувката ми страстна?

© Ангел Милев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Завладяваща е тази нежна лирика, Ангел! Браво! Възхищения!
  • Хареса ми омаята на тази любов! А и сравненията с природните красоти нашепва за романтика.Чудесно и сгряващо! Благодаря!
Random works
: ??:??