May 30, 2014, 12:16 PM

Вдъхновение 

  Poetry
525 0 2

Вдъхновение

 

Какво по-красиво от бледи божури,

потопени в буркан...

От мократа ти хавлия, от тебе,

спящ в детска поза до мен,

от откъсната ябълка, оставена

върху мокрия перваз на прозорец...

От забравено радио, жужащо

български песни с параден акцент...

От всичко, което ме радва в седем –

щастлива съм заради обичта,

която откраднах нощес,

с крадеца, който влезе с взлом

в сърцето ми

и аз му подарих скъпоценностите си

като масайска принцеса –

мъниста се посипаха

върху небето и то светеше

по-елмазено и вълшебно

от всяка друга

човешка вечер,

когато Дядо Боже

е забравил настолната си лампа

да свети.

 

 

© Златина Георгиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря ти, миличка Северина! Ти постоянстваш в четенето на моите стихотворения - харесва ми. Значи си от моята кал. Поздравявам те, миличка, толкова си млада! Желая да обичаш много и животът да е галантен към теб!
  • Оооо, много ми хареса, много! Какво ще кажеш за „светната“ - накрая, само съвет! Поздрав тук, интересна образност!!!
Random works
: ??:??