Jun 30, 2016, 10:50 AM

Вдъхновение... 

  Poetry » Other
762 0 4

                                              Запява вън птичият хор...

                                              Събужда се вече зората.

                                              В сърцето надежда трепти.

                                              Олеква ми някак в душата.

                                              Очите жадуват простора...

                                              Отвъд хоризонта надничат.

                                              И мисли нахлуват във мен.

                                              За всичко, което обичам...

                                              За милия, родния край.

                                              За песен жътварска в полята...

                                              За ширнали зрели жита...

                                              И ромон на ручей в гората.

                                              За моите мили, обични деца.

                                              За тези, които ги няма...

                                              В полусън обхождам Земята.

                                              До болка е всичко познато...

                                              А гълъбче рано загукало -

                                              Напомня, че мама ме чака.

                                              Да зърне познато лице...

                                              Чувам - до моето малко сърце -

                                              голямо във ритъм пулсира...

                                              Отварям широко и ведро очи!

                                              И вярата наша намирам.

                                              Събудена - бавно на глас аз изричам!

                                              Добро утро! Днес ще е хубав денят!

                                              Отново в Живота се вричам!

                                              Защото аз имам най-добрите Приятели!

                                              И Близки, които обичам!

 

 

                                  На нашата по-голяма дъщеря Магдалена, която днес навършва 40 години - с майчина Обич!

© Виолета Минчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??