May 28, 2019, 11:05 AM

Вдъхновение 

  Poetry » Phylosophy
441 1 1

Видимо съм тук,

но всъщност съм далече.

Тялото ми е алиби,

рее се душата.

Свири до ухото ми свиреца,

ехото се слива с необята.

Жадна като риба край морето,

чакам отливът да ме приеме.

Глътка дъх и пясъкът се стеле,

миг и вечност, и безвремие.

Видимо съм тук,

но всъщност съм незрима.

Слово от любов е светлината.

Стиховете ми напират,

стигат до ръба на тишината.

Най-дълбокото е всъщност

най-високо.

Знаят го и птици, и човеци.

Бродя нощем и безкрила

в петте посоки на сърцето.

 

© Христина Комаревска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??