Dec 22, 2014, 1:43 PM

Вдъхновено от Джубран 

  Poetry » Phylosophy
542 0 1

Между учения и поета лежи една зелена морава.
Ако ученият я прекоси, става мъдрец; 
ако поетът я прекоси, става пророк.

Из "Пророкът" - Джубран Халил Джубран

За доброто и злото
за цялото
капката
за всякоя откъсната надежда
за всеки стъпкан порив
за Онази душа на Августин
за Свръхчовекът на Ницше
за Бенямин
и Лев Шестов
и Бергсон
и още други като тях
които приютяват птици
с ранени
ръчно плетени криле
кълват
и между редовете
заспиват
под корици кадифе
Лекуват се

Летят

© Ле Бед All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??