Скитник в пустошта безкрайна
търси своя дом уютен.
Търси къщата незнайна,
щото е човек загубен.
Скоро той такъв намира.
В него той се настанява.
Ала после той открива,
че домът се разрушава.
Той във втори се изнася,
после в трети и четвърти.
Има вечната нагласа
да намери почви твърди.
Вечно той ще обикаля,
ще потъва в плаващ пясък.
Всеки дом ще се сравнява
със земята с гръм и трясък.
© Сандостен Калций All rights reserved.
Идеята ми е, че човек където и да се настани, никъде няма да се чувства абсолютно сигурен, защото "основите" на дома винаги могат да бъдат оспорени, а понякога и напълно неверни.