ВЕЧЕРЕН ЗВЪН
Вечерен звън, вълшебен звън,
а всичко живо е заспало.
Китарата звъни отвън -
напомня нещо отлетяло.
С китара свири някой вън,
припомня славната година,
бе майска нощ и този звън.....
но вече младостта отмина.
И пак е май и този звън -
слушам в полусън унесена,
дали наяве или на сън
в магията му съм пренесена.
Вечерен звън, вълшебен звън,
за мене вече само сън.
© Анка Келешева All rights reserved.