Jun 14, 2009, 9:04 PM

Вечерята 

  Poetry » Love
641 0 14

Четвърто еспресо. От цигари ми писна.

Менюто разглеждам. Още умувам.

Скоро ще дойдеш. Отговор искаш

на тези въпроси, от които се страхувам...

 

Ще ме погледнеш открито и прямо.

Ще попиташ защо не вечерям и пуша.

Нещо ще кажа за безмислени драми,

с пресипнало гърло и послевкуса на суши...

 

Виж, как с апетит, хранят се хората...

Песен в колоните, а ние мълчим...

Сенките под очите ти сърдито говорят.

Въпроси увисват, а в отговор - дим...

 

Всичко разбирам и всичко приемам,

но тази вечер ще постя, прости!

Душа във дим опасна дилема

и зная, че просто, без теб не върви...

 

Плащаме и всеки си сяда в колата,

а там, зад баира, ще се простим...

Сливат се устни и звъни в тишината

малкото наше, за което мълчим...

© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??