May 25, 2021, 4:39 PM

Векът 

  Poetry
399 0 1

Дъх сенокосен, откъснат от Вятъра,

някъде в Детството, в мойто "Преди".

Бях Аз тогава Косач безвъпросен,

спях на трева и сънувах Звезди.

 

В този Век-извисен, ужасен, високосен,

диша с филтри Земята, не с волни гърди.

Не позволявай да ослепее в мен Синьото,

с теб оцелялото, Необозримото...

 

Дъх сенокосен, в нас пребъди!

© Вълчо Шукерски All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??