Feb 7, 2012, 11:58 PM

Венозно 

  Poetry
1042 1 18

Сърцето ми изпомпва кръв и спомени

в абсурдна и боляща циркулация.

Заграчи черна врана в клоните.

Дали природата отново праща знаци?

Вървя в поле с трилистни детелини.

Четвъртото листенце пак го няма.

Дали по-рано някой друг е минал?

И сам си изработвам. Оригами.

Залъгваме се цял живот. От малки.

Все гоним вятъра. Сълзите крием.

Поредната ми тъжна залъгалка –

щастлива детелина… от хартия.

Сърцето ми изпомпва кръв и спомени.

Един от тях запуши всички вени.

Прерязвам ги. От раните отворени

дано накрая изтечеш от мене.

© Мартин Спасов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??