Aug 17, 2018, 9:43 AM

Верният рицар 

  Poetry » Love
408 1 3

Верният рицар
Елеонора Крушева

 

Рицарите идвали на кон
за среща със свойта Дулсинея!
А тя, като сияйната луна -
досущ приличала на нея!

 

Ужасно дълго рицарят препускал
и конят уморен от своя бяг,
в един незнаен ден и час
светлинка съзрял до нечий праг.

 

Рицарите били много верни
на дамата на своето сърце,
победили вятърните мелници
с червени рози във ръце,

 

до жената - розова луна
конят го отвел случайно,
забравил всички други пътища
за срещата пристигнал...
                                    Всеотдайно!

© Елеонора Крушева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??